EKSPLOZIJE U HRVATSKOJ Aktivirali bombu ispred Tower centra, imali spremnu još jednu eksplozivnu napravu

U tijeku je očevid i krim istraga kojima će biti utvrđene sve okolnosti postavljanja eksplozivne naprave ispred trgovačkog centra i više trgovina.

U nedjelju oko 00:30 u blizini upravne zgrade poslovnog subjekta kod Tower centra na Pećinama u Rijeci došlo je do aktiviranja eksplozivne naprave. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Neposredno prije aktiviranja bombe, oko ponoći, riječki su policajci ispred trgovačkog centra u Kostreni zatekli njemačkog i hrvatskog državljanina koji su tamo ostavili eksplozivnu napravu. Dvojica su uhićena i privedena u policijsku postaju.

Policija navodi da su imali i treću eksplozivnu napravu.

Događaje od nedjelje u noći dovode u vezu s eksplozijom od 21. svibnja ispred trgovine u riječkom naselju Vežica.

Tada je došlo do eksplozije u 23:45 ispred trgovine istog trgovačkog lanca. Uslijed aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave došlo je do oštećenja stakla na vratima trgovačkog centra. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

Očevid navedenih događaja je u tijeku, kao i kriminalistička istraga, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti. Policajcima je na tom uspjehu na društvenoj mreži čestitao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

NAJNOVIJE