ERDOGAN Izrael će odgovarati za ugnjetavanje Palestinaca od Drugog svjetskog rata

Izrael će odgovrati za sve ugnjetavanje koje je izazvao u Palestini od Drugog svjetskog rata, izjavio je u srijedu turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, dodajući da od toga neće biti bijega, javlja Anadolu.

Što više izraelska administracija eskalira ugnjetavanje, to će platiti veću cijenu“, rekao je Erdogan nakon sastanka vlade u glavnom gradu Ankari.

“Izraelskim vladarima će prije ili kasnije suditi čovječanstvo, dobiće kaznu koju zaslužuju i zauzeti mjesto na smetljištu povijesti”, naglasio je Erdogan.

Kritizirao je Sjedinjene Američke Države (SAD) i Europu zbog “neograničene podrške Izraelu”, rekavši da u suprotnom “vladari ove terorističke države ne bi mogli bezobzirno djelovati”

Izrael je u petak nastavio svoju vojnu ofanzivu na palestinsku teritoriju nakon završetka jednonedeljne humanitarne pauze u sukobu sa palestinskom grupom Hamas.

Najmanje 16.248 Palestinaca je ubijeno, a više od 43.616 ranjeno u nemilosrdnim zračnim i kopnenim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra nakon prekograničnog napada Hamasa.

NAJNOVIJE