Evo imena i prezimena trojke koja je pala zbog rasturanja droge po BiH i EU

Nakon što je u nazočnosti odvjetnika ispitao osumnjičene postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za trojicu osumnjičenih koji su uhićeni u akciji MUP-a SŽ, na području Sarajeva i okoline.

Tužitelj Tužiteljstva BiH podnio je detaljno obrazložen prijedlog pritvora za osumnjičene:

-Imamović Edvina (1989),
-Begić Emira (1992), i
-Subašić Emira (1989), svi rođeni u Sarajevu, državljana BiH.

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti od bijega osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

U okviru istražnih i operativnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da su se osumnjičena lica duže vrijeme na području Sarajeva i šire bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, kao i krijumčarenjem opojnih droga iz susjednih zemalja radi dalje preprodaje u Bosni i Hercegovini, te dalje distribucije prema ilegalnom narko-tržištu zemalja Europske unije i na taj način stjecale nezakonitu imovinsku korist.

Prilikom pretresa pronađene su i privremeno oduzete: ručne bombe, pištolji sa pripadajućim okvirima i određena količina streljiva, poluautomatska puška sa preklopnim kundakom, veća količina opojnih droga „marihuana“ i „spid“, više mobilnih telefona, digitalne vage, veća suma novca, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Osobe koje su pod istragom u okviru navedenog predmeta, osumnjičene su za kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi sa kaznenim djelom neovlaštenog prometa opojnih droga i pranja novca iz Kaznenog zakona BiH.

Tžiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim institucijama, nastavlja istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentiranja nezakonitog djelovanja osumnjičenih i izvršenja kaznenih djela u ovom predmetu.

Prijedlog pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta po prijedlogu tužitekjstva.

NAJNOVIJE