Evo što je poznati mostarski liječnik i vlasnik klinike rekao o Sebijinu studiranju pod njegovim imenom

Poznati mostarski liječnik i vlasnik klinike koja se bavi problemima neplodnosti oglasio se danas nakon što je utvrđeno da je prva dama SDA Sebija Izetbegović studirala pod njegovim brojem.

“Radi interesa javnosti, potaknuti pisanjem internet portala Raport.ba, a koje su potom prenijeli brojni mediji, ovim putem obraćamo se javnosti u svrhu pojašnjenja činjenica te potpunog ograđivanja od bilo kakvih malverzacija vezanih za načine vođenja matičnih knjiga Medicinskog fakulteta u Sarajevu te manipulacija brojevima upisnica”, priopćeno je jutros iz klinike Arbor Vitae koju vodi dr. Senad Sarić.

“Zatečeni smo i iznenađeni natpisima u medijima o nalazu Županijske uprave za inspekcijske poslove kojim je utvrđeno da je zloupotrijebljen broj upisnice prim. mr. sci. dr. med. Senada Sarića te ovim putem želimo da podcrtamo da prim. mr. sci. dr. med. Sarić je cjelokupno školovanje, uključujući magistrat te specijalistički staž obavio u skladu sa svim zakonskim načelima, potpuno uredno, sa svim dokazima koji su lako provjerljivi i dostupni nadležnim organima za provjeru“, dodaju u odgovoru za N1.

Kažu da Medicinski fakultet u Sarajevu još nisu kontaktirali.

“Medicinski fakultet u Sarajevu nismo kontaktirali za provjeru jer smatramo da isto nije potrebno, obzirom da je, kako smo upućeni, Županijska uprava za inspekcijske poslove u svom nalazu utvrdila neposrednim opažanjem prethodno navedenih Matičnih knjiga, da u Matičnoj knjizi I (od rednog broja 723 koji počinje s datumom upisa 03.01.1990. godine do rednog broja 907 odnosno do kraja Matične knjige koji završava školske 1996/97. godine), pod rednim brojem 836 upisan je Sarić Senad, a ne neko drugi ili da je sporan upis dr. Sarića u tom smislu“.

NAJNOVIJE