Forenzičari otkrili čime se otrovao mladić u Rijeci

Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić objavio je rezultate vještačenja uzorka pića nakon kojeg je 19-godišnjak završio u bolnici s teškim ozljedama jednjaka.

Slijedom događaja na području Policijske uprave primorsko-goranske da je jednoj osobi pozlilo prilikom konzumacije pića, Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić proveo je vještačenja spornih i nespornih uzoraka koji su mu dostavljeni temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci, piše Dnevnik.hr.

“Rezultati vještačenja tekućine iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizikalno-kemijskim svojstvima s tekućinom iz bočice bezalkoholnog pića s okusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako lužnatim vodenim otopinama (pH=13,6)”, objavili su iz Centra te objasnili da se na temelju kemijskog sastava može zaključiti da se radi o nekom sredstvu za pranje i/ili odmašćivanje.

“Nadalje, u 20 nespornih staklenih bočica istog pića zaprimljenih u originalnom pakiranju, utvrđeno je da sadrže prozirne tekućine čiji je pH 3,5 što odgovara pH vrijednostima ovakvih vrsta napitaka”, rekli su.

Vezano za prvi prijavljeni događaj na području PU zagrebačke od 7. studenog, također je dovršeno vještačenje tekućine iz plastične boce bezalkoholnog pića te je utvrđeno kako tekućina iz bočice ima pH 2,59, koji je također uobičajen za tu vrstu pića, te u tekućini nisu detektirani spojevi koji bi bili neuobičajeni za ovu vrstu pića.

NAJNOVIJE