FOTO Rodni grad Shakire predstavio kip pjevačice iz pjesme “Hips Don’t Lie”

Grammyjem nagrađena kolumbijska pjevačica Shakira, jedna od najprodavanijih svjetskih glazbenica, ovjekovječena je u svojoj poznatoj pozi trbušnog plesa u ogromnom brončanom kipu u rodnom gradu Barranquilli.

Gradonačelnik Jaime Pumarejo otkrio je 6,5 metara visoku skulpturu u parku uz obalu rijeke Magdalene u utorak u društvu roditelja pjevačice.

Kip umjetnika Yina Marqueza “pokazuje milijunima djevojčica da mogu slijediti svoje snove i da svaka od njih može postići što želi”, rekao je Pumarejo, ističući da je nekada gledao Shakiru kako pjeva na lokalnim koncertima za djecu, piše Hina.

Skulptura prikazuje pjevačicu s dugom, kovrčavom kosom kako pleše trbušni ples s rukama iznad glave, u prozirnoj suknji s sjajnim aluminijskim ukrasima.

Na ploči piše pohvala pjevačici, koja je osvojila tri nagrade Latin Grammy 2023. godine, i navodi njezinu humanitarnu organizaciju “Pies descalzos”, u prijevodu “bosih nogu”. “Srce koje sklada, bokovi koji ne lažu, talent bez premca, glas koji pokreće mase i stopala koja marširaju za dobro djece i čovječanstva”, piše.

Shakira, koja živi u Miamiju, rekla je da je počašćena statuom i da će Barranquilla uvijek biti njezin dom.

NAJNOVIJE