General SVR tvrdi da je Vladimir Putin umro u svojoj palači, oglasio se i Kremlj

Tvrdnje da je Vladimir Putin preminuo iznio je kanal General SVR na Telegramu, koji već duže vrijeme piše da ruski predsjednik boluje od raka i da ima dvojnika.

Kremlj je bio prisiljen demantirati u četvrtak da je ruski predsjednik Vladimir Putin umro od raka u svojoj luksuznoj šumskoj rezidenciji Valdaj sjeverno od Moskve.

Tvrdnje da je Putin preminuo iznio je kanal General SVR na Telegramu, koji već duže vrijeme piše da ruski predsjednik boluje od raka i da ima dvojnika.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je za državne RIA Novosti da je takva tvrdnja “apsurdna šala”.

“Takve vrste objava kategorija su lažnih vijesti o kojima brojni mediji uporno pišu i raspravljaju. Ovo izaziva podsmijeh u Kremlju”, rekao je Peskov za RIA Novosti, a prenosi Daily Mail.

General SVR objavio je da je Putin umro u četvrtak u svojoj rezidenciji u Valdaju u 20:42 sata po moskovskom vremenu.

“Sada su liječnici blokirani u sobi s Putinovim tijelom, drže ih pripadnici predsjedničke službe sigurnosti. Osiguranje predsjednikova dvojnika je pojačano, a pregovori su u tijeku. Svaki pokušaj da se dvojnik predstavi kao Putin nakon njegove smrti je državni udar”, objavljeno je na Telegram kanalu SVR.

Vladimir Putin inače je u četvrtak bio na sastanku s dužnosnicima ruske svemirske industrije, a s tog su događaja objavljene i fotografije.

NAJNOVIJE