Godišnjica smrti kralja koji je ostavio prijestolje zbog ljubavi

Vojvoda od Windsora preminuo je u blizini Pariza, u Vili Windsor, koja se nalazila se na vrlo atraktivnoj lokaciji kod znamenite Bulonjske šume.

Dana 28. svibnja 1972. godine umro je vojvoda od Windsora, nekadašnji engleski kralj Edward VIII., koji je abdicirao još 1936. godine radi vjenčanja s Amerikankom Wallis Simpson. On je bio jedini čovjek u povijesti koji je nosio titulu vojvode od Windsora (budući da on i njegova supruga nisu imali djece, tu titulu nije imao tko naslijediti).

Vojvoda od Windsora preminuo je u blizini Pariza, u vili u kojoj je živio sa suprugom. Radilo se o vili u pariškom predgrađu Neuilly-sur-Seine, kod znamenite Bulonjske šume (franc. Bois de Boulogne). Ta tzv. Vila Windsor nije bila velika građevina, no nalazila se na vrlo atraktivnoj lokaciji (okružena prostranim parkom, a opet u blizini Pariza).

U trenutku smrti imao je vojvoda od Windsora 77 godina (nedostajalo mu je manje od mjesec dana do 78. rođendana). Njegova supruga Wallis nadživjela ga je za čak 14 godina, a umrla je također kod Pariza. Premda su preminuli u Francuskoj, oboje su pokopani u Engleskoj, i to nedaleko od dvorca Windsor, u blizini grobnice kraljice Viktorije, vojvodine prabake.

NAJNOVIJE