Granična policija o umiješanosti njihove šefice u aferu “Sky”: Borimo se protiv korupcije i u svojim redovima

Nakon pisanja Dnevnog avaza da je šefica kontakt točke Bosne i Hercegovine sa EUROPOL-om Spomenka Markulj smijenjena zbog umiješanosti u aferu “Sky” oglasila se Granična policija BiH. U priopćenju navode da se bore protiv korupcije i u vlastitim redovima. Ne demantiraju, zapravo čini se potvrđuju pisanja.

“Povodom medijskih navoda da Središnji istražni ured Granične policije BiH ‘potresa skandal zbog sky istraga’, ovim putem obavještavamo javnost da se Granična policija BiH dosljedno i kontinuirano bori protiv kriminala i korupcije i u vlastitim redovima te svatko tko postupa protuzakonito bit će procesuiran i sankcioniran”, naveli su iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Avaz navodi da je Markulj pod istragom jer je od Tužiteljstva BiH tražila da se promijeni tim koji radi na Sky kodovima koje je dobila Granična policija BiH 11. siječnja ove godine. Protiv nje je, piše ovaj list, pokrenuta interna istraga u Graničnoj policiji, jer je između ostalog odbila postupiti i po naredbi načelnika Ureda.

“Navedeni predmet je u mjerodavnosti Tužiteljstva BiH, a Ured za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Granične policije BiH provodi internu istragu”, dodali su iz Granične policije BiH.

NAJNOVIJE