“HORNET” Šestorka koja je distribuirala drogu iz Crne Gore u BiH predana Tužiteljstvu

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminal MUP-a RS, u suradnji sa MUP-om Sarajevske županije, u prijepodnevnim satima, predali su tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju šetoricu osumnjičenih u okviru operativne akcije “Hornet”, usmjerenu na suzbijanje organiziranoga kriminala u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga, priopćilo je Tužiteljstvo.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz KZ-a BiH.

Pripadnici te organizirane grupe, sumnjiče se za nabavku veće količine opojne droge “marihuana” sa teritorije R Crne Gore, te organizirani prijenos, skrivanje i krijumčarenje opojne droge u BiH, a nakon toga i distribuciju i prodaju na širem području BiH.

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dokazima iz dešifriranih aplikacija Sky i Anom.

Tužitelj će osumnjičene ispitati u zakonskom roku, nakon čega će odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane i nastavku istražnih aktivnosti u predmetu.

NAJNOVIJE