HOROR NA SKIJALIŠTU Divljački trojac se vozao BMW-om po snijegu, a nakon što su zaglavili lomili ruke i probili pluća HGSS-ovcu i djevojci


Tijekom istrage incidenta na Platku, u kojem su teške tjelesne ozljede zadobili član HGSS-a i njegova djevojka, policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godine, počinila prekršaj naročito drskog i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu, kažu u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Navode da su obavijest o prekršaju 21-godišnjeg vozača BMW-a dostavili komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje.

U PU primorsko-goranskoj navode kako je u tijeku kriminalističko istraživanje vezano za narušavanje javnog reda i mira tučnjavom koja se dogodila u nedjelju oko sati na skijalištu Platak.

Prema dosad utvrđenom, do tučnjave više osoba došlo je zbog “driftanja” automobila na skijaškoj stazi. Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se “nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze”.

Budući da 43-godišnjak to nije mogao napraviti, 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio.

U policiji navode na su u nastavku tučnjave sudjelovale i druge osobe, a pritom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka.

“Kriminalističko istraživanje se nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja”, ističu u PU PG.

Kako piše Riportal, BMW trojice napadača u utorak prijepodne izvučen je iz snijega na Platku. Izgrednici, iako pušteni iz pritvora, su pod istragom pa su po vozilo poslali izaslanika koji je Goranskom sportskom centru morao platiti 265 eura za izvlačenje vozila.

Postoji i snimka incidenta koji se u nedjelju oko 20 sati dogodio na inače mirnom obiteljskom izletištu koja je duga 20 i prikazuje iživljavanje trojice mladića nad nedužnim ljudima.

Prema saznanjima Riportala, jedna žrtva divljačkog napada ima slomljenu ruku, a na popisu ozljeda si u ozljeda vratne kralježnice i potres mozga, dok napadnuta djevojka ima unutarnje krvarenje na plućima.

NAJNOVIJE