Hrvat ranjen u Ukrajini stabilno

AutorHina

Hrvatski državljanin ranjen u Ukrajini, koji je noćas primljen u KB Dubrava u Zagrebu, ima teške tjelesne ozljede, ali je izvan životne opasnosti, javlja Hina. 

“Pacijent je primljen u KB Dubrava, u Kliniku za plastičnu kirurgiju s teškim tjelesnim ozljedama, ali izvan je životne opasnosti. Ima teške tjelesne ozljede. Radi se o ozljedama ruke i noge, no pacijent je stabilan”, izjavio je u petak za HRT predstojnik Klinike za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju KB-a Dubrava Krešimir Martić.

Govoreći o oporavku pacijenta, rekao je da je u tijeku dodatna obrada, nakon koje će se točno utvrditi vrsta i težina ozljede, i vjerojatno će se morati planirati operativni zahvat, a oporavak će ovisiti i o tijeku operacije i vrsti ozljede.

Ranije je ministar zdravstva Vili Beroš najavio da će ranjenika liječiti najvjerojatnije u KB-u Dubrava, a ako ozljede budu specifične, bit će liječen u nekoj drugoj zagrebačkoj zdravstvenoj ustanovi.

Hrvatski državljanin je dragovoljac ukrajinske vojske, ranjen u Harkivskoj oblasti. Njegov prijevoz osiguran je naporima Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva zdravstva.

AutorHina

NAJNOVIJE