SPEKTAKULARNA PLJAČKA U HRVATSKOJ Uhićena petorka koja je oduzela sef, zlato i auto prošlog prosinca!

Policija je uspješno razriješila prošlomjesečne provalne krađe, sefa u jednoj tvrtki u Otočcu, uhićujući četiri muškarca i jednog maloljetnika. Prema informacijama iz Policijske uprave ličko-senjske, osumnjičeni, starosti od 17 do 31 godine, sumnjiče se za teške krađe, krađe, pomaganje i sprječavanje dokazivanja.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 19-godišnjak i 17-godišnjak s područja Otočca,  noću 19. prosinca 2023. godine u Otočcu provalili u zgradu iz koje su otuđili sigurnosni sef s novcem, čime su oštetili pravnu osobu sa sjedištem u Kukuljanovu.

Potom su noću 20. prosinca 2023. godine na području Brinja iz dvorišta otuđili osobni automobil u vlasništvu 55-godišnjaka iz Brinja, a kojim su 19-godišnjak i 17-godišnjak krenuli u Gospić s namjerom počinjenja kaznenog djela, dok su im 29-godišnjak, 31-godišnjak i 21-godišnjak činili prethodnicu i na taj način im pomagali u počinjenju kaznenog djela, izvijestila je PU ličko-senjska.

Dolaskom u Gospić 19-godišnjak i 17-godišnjak provalili su u zlatarnicu iz koje su otuđili nakit i novčanik s pologom, čime su oštetili 53-godišnjaka iz Zadra.

Nakon počinjenja kaznenog djela zapalili su otuđeni osobni automobil na području Perušića kako bi spriječili dokazivanje kaznenog djela.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda provedena je pretraga doma, ostalih prostorija i osobnih automobila  koje osumnjičeni koriste na  području Otočca, te su oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a nadležnom državnom odvjetništvu su dostavljena posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava.

NAJNOVIJE