HRVATSKA Predao se muškarac koji je zatočio ženu i prijetio bombom

Talačka kriza u kojoj je u mjestu Kneževo u Baranji muškarac satima u stanu držao zatočenu ženu okončana je bez žrtava u ranim satima danas, doznaje se u policiji.

Predao se
“Osoba je pod nadzorom, uhićena je, slijedi kriminalističko istraživanje, nemamo nikog ozlijeđenog”, rekli su u osječko-baranjskoj policiji u kojoj su najavili priopćenje za medije.

“Mogu reći da se sve na kraju dobro završilo. Malo neuobičajena situacija za malo mjesto u Baranji. Muška osoba je zatočila žensku osobu. Bilo je policijsko postupanje, malo selo, a puno svih službi na terenu. Ono što mogu reći da je policija pregovarala s osobom i u 2.40 se osoba dobrovoljno predala. Ženska osoba je u redu, stan je pregledan, službe su odradile svoj posao tako da je situacija riješena na najbolji mogući način”, rekao je načelnik općine Kneževo Zoran Kontak, prenosi Index.

Satima držao ženu zatočenu i prijetio bombom

Talačka kriza prijavljena je u nedjelju 17.56, a na terenu su bile sve hitne službe, uključujući pregovarače, pripadnike specijalne policije i hitne medicinske službe.

Muškarac je satima u stanu držao zatočenu ženu, prijeteći da će aktivirati eksplozivnu napravu zbog čega su evakuirani svi susjedi.

Mediji su ranije objavili da je muškarac u stanu držao zarobljenog maloljetnog sina kojeg je u međuvremenu pustio i da je navodno prijetio plinskom bocom i eksplozivnom napravom. HRT piše da je muškarac otprije poznat policiji zbog nasilja.

Susjedi bili evakuirani
Za evakuirane stanare iz okolnih stanova, koji nisu pronašli smještaj kod rodbine i prijatelja, bio je osiguran zamjenski smještaj u društvenom domu u Kneževu.

“Brzo su nas evakuirali. Ja kažem ženi – moraš u invalidska kolica. Oni su meni pomogli. Tablete sam joj uzeo. Mobitel i sve”, ispričao je jedan susjed i dodao kako će on i supruga noć provesti kod drugog susjeda.

NAJNOVIJE