HRVATSKA Vozač iz BiH prouzročio prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, a druga teško ozlijeđena

U prometnoj nesreći na putu A3 kod Ivanić Grada poginula je 73-godišnja umirovljenica, a utvrđeno je da je nesreću skrivio vozač autobusa njemačkih pločica, 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Kako prenose hrvatski mediji, vozač autobusa je uhićeni priveden na kriminalističko istraživanje, a kaznena prijava podnesena je državnom tužiteljstvu, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

Riječ je o nesreći u kojoj su sudjelovali automobil, kamion i autobus. Iz PUZ-a su priopćili da je u petak, oko 14,25 sati, 52-godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine upravljao autobusom njemačkih pločica, a kretao se desnom prometnom trakom u smjeru istok.

Međutim, dogodilo se to da vozač iz BiH nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima na putu, magli i koloni vozila te stoga nije pravovremeno zaustavio vozilo i naletio je na teretni automobil marke VW caddy zagrebačkih tablica kojim je u istom smjeru upravljala 44-godišnjakinja. Od siline naleta VW je potisnut pod teretno vozilo, bosanskohercegovačkih tablica, kojim je upravljao 49- godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine, a kretao se istom prometnom trakom.

U toj nesreći poginula je 73-godišnja putnica iz folksvagena, dok je 44-godišnjakinja, koja je upravljala ovim vozilom teško ozlijeđena i hitno prebačena u Kliničku bolnicu u Dubravi.

NAJNOVIJE