HRVATSKI VANDAL U AKCIJI U Meksiku uhićen 48-godišnjak zbog razbijanja stakla banke

Čovjek je uhićen nakon što su policijski službenici upozoreni radio vezom da je čovjek u četvrti Cuauhtémoc kamenom razbio staklo poslovnice u kojoj su se nalazili bankomati.

Policija u glavnom meksičkom gradu Ciudad de Mexico uhitila je 48-godišnjeg državljanina Hrvatske “koji je vjerojatno” prouzročio štetu na staklenim vratima poslovnice jedne banke, priopćila je tamošnja policija na svojoj internetskoj stranici u srijedu.

Muškarac, čije ime nije objavljeno, uhićen je nakon što su policijski službenici upozoreni radio vezom da je čovjek u četvrti Cuauhtémoc kamenom razbio staklo poslovnice u kojoj su se nalazili bankomati. Prostor s bankomatima se nalazi na raskrižju dviju ulica.

“Brzom reakcijom policije uhićen je 48-godišnjak, koji je rekao da je državljanin Hrvatske, što je potvrdio osobnom identifikacijom iskaznicom izdanom u zemlji njegova porijekla”, izvijestio je policijski Odjel zadužen za sigurnost građana (Policías de la Secretaría de Seguridad Ciudadana), piše 24 sata.

Muškarac je, u skladu s policijskim protokolom, obaviješten o razlogu uhićenja i ustavnim pravima te je potom prebačen odgovarajućem agentu Državnog odvjetništva, nadležnom za definiranje pravne situacije hrvatskog državljanina.

Policija nije objavila više informacija o ovom slučaju.

NAJNOVIJE