I DALJE RADE Policajci optuženi za silovanje maloljetnice vozaju se oko njezine kuće

Glavni pretres protiv optuženih policajaca Prve PU PS Bihać odgođen na neodređeno vrijeme jer se oštećena nalazi na liječenju. Izvori Žurnala otkrivaju da je kod maloljetnice dodatni strah izazvalo to što optuženi i dalje patroliraju ulicama Bihaća, a povremeno su se znali u automobilima provozati i pored njezine kuće, piše Žurnal.

Tko štiti dvojicu policajaca optuženih za silovanje maloljetnice?

MUP USK iznorira upit Žurnala je li protiv dvojice optuženih vođen disciplinski postupak.

Dvojica policajaca Prve PU PS Bihać I.B. i A. K., iako su optuženi za višestruko silovanje maloljetnice, nisu suspendirani sa svojih radnih pozicija do okončanja sudskog procesa koji se vodi protiv njih.

„Radi se o ozbiljnoj optužbi i bez obzira na presumpciju nevinosti optuženi su trebali biti suspendirani do okončanja glavnog pretresa. Odgovorno tvrdim da oni i danas rade“, tvrdi izvor Žurnala.

U MUP-u Unsko-sanske županije su ignorirali službeni upit je li vođen disciplinski postupak protiv ove dvojice policajaca, te zbog čega nisu suspendirani.

Radi se o događaju koji se dogodio u studenom i prosincu 2020. godine, a oštećena maloljetnica je u to vrijeme imala 15 godina. Žurnal je u posjedu potvrđene optužnice u kojoj su izneseni šokantni detalji. I.B. je prvi stupio u kontakt sa maloljetnicom i dogovorio da A.K. dođe po nju i doveze je u svoju vikendicu.

Čim je sjela u automobil A.K. ju je natjerao da ga oralno zadovolji. Po dolasku u vikendici natjerali su je na spolni odnos s obojicom. U optužnici se navodi da su nakon toga pozvali još trojicu taksista i žrtva je natjerana na spolni odnos sa dvojicom. Optuženi su vikendicu napustili tek kada je žrtvi pozlilo.

No, to nije sve. Prema optužnici, dvojica optuženih su poslali po maloljetnicu i početkom prosinca. Dvojica njihovih kolega su je dovezli u istu vikendicu, gdje su joj optuženi stavili lisice na ruke i opet je silovali. Druga dvojica nisu željeli s njom imati seksualne odnose, stoji u optužnici.

Žurnal iz svojih izvora saznaje da se istraga prvobitno vodila protiv četiri osobe, ali je optužnica na kraju podignuta samo protiv I.B. i A.K. Osnov sumnje proizlazi iz iskaza oštećene, svjedoka, fotodokumentacije, nalaza i mišljenja timskog vještačenja kojim je potvrđena autentičnost iskaza oštećene, te ostalih dokaza.

Nasilnici u patroli

Tijekom istrage I.B. nije iznosio svoju obranu, dok je A.K. sve negirao. Sudski proces koji se protiv njih vodi na Županijskom sudu u Bihaću nedavno je odgođen na neodređeno vrijeme jer se oštećena maloljetnica trenutačno nalazi na liječenju.

Žurnalovi izvori otkrivaju da je dodatni strah i nesigurnost kod nje izazvalo i to da su optuženi policajci, nakon svega, u automobilima prolazili pored njene kuće. Također, maloljetnica ih je viđala u gradu tijekom njihovih smjena.

NAJNOVIJE