ISTRAGA TAJNOVITA Beba iz okolice Imotskog preminula u Splitu, rođena je kod kuće

U potpunoj tajnosti istražuje se smrt bebe koja je preminula u KBC-u Split 1. prosinca oko sedam sati ujutro. O tome javnost nisu obavijestili ni bolnica ni policija.

Djevojčicu je 29-godišnja majka porodila u svojoj kući na širem imotskom području 29. studenog uz pomoć jedne žene iz mjesta. Beba je rođena živa, ali su se problemi s disanjem pojavili 1. prosinca u ranim jutarnjim satima kada je netko iz obitelji pozvao Hitnu pomoć gdje je odmah po dolasku djelatnika djetetu pružena reanimacija.

Beba je dovedena u sedam sati ujutro u KBC Split gdje je konstatirana njena smrt. Zašto se beba morala poroditi kod kuće, je li to odluka njezinih roditelja koji imaju još djece ili se radi o nužnoj potrebi zbog preranog poroda kada se i ne može planirati odlazak u bolnici, ostaje tek za vidjeti.

O tom tragičnom događaju novinari su pitali i odgovorne u PU splitsko-dalmatinskoj čiji odgovor na naš pisani upit prenosimo u cijelosti.

“Poštovani, vezano uz vaš upit, možemo vas izvijestiti kako je Postaja granične policije Imotski dana 1. prosinca 2022. godine zaprimila dojavu kako je tijekom jutra u KBC Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dijete zajedno s majkom, a nakon pružene liječničke pomoći, novorođenče je preminulo. Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu izvršena je obdukcija te je utvrđeno da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem. U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju provodimo kriminalističko istraživanje”, objavila je Slobodna Dalmacija.

NAJNOVIJE