ITALIJA Uhićen bračni par iz BiH, 14-godišnju kćerku držali kao robinju, obećali je za novac

Pripadnici policijske stanice San Basilio u Rimu uhitili su bračni par iz Bosne i Hercegovine, koji su svoju 14-godišnju kćerku fizički i psihički zlostavljali godinama.

Riječ je ozbiljnim optužbama protiv 41-godišnjeg oca i 36-godišnje majke, a za koje postoji dokazi.

Kako prenose talijanski mediji, upravo je kćerka ta koja ih je prijavila policiji. Roditelji su je godinama tjerali da prosi ispred rimskih supermarketa, lišavali je hrane, zatvarali je u kuću. Policija sada provjerava jesu li njezina mlađa braća i sestre bili izloženi istom maltretiranju.

Djevojčica se trenutačno nalazi u sigurnoj kući, gdje je čuvaju policija i volonteri. Njezinu priču potvrdili su i šefovi supermarketa ispred kojih je prosila. Prema navodima iz policijskog izvješća, djevojčica je godinama bila izložena fizičkom i verbalnom zlostavljanju roditelja.

Iz policije navode da je djevojčica navodno bila obećana starijem čovjeku, u zamjenu za novac. Talijanski mediji prenose da je otac u zatvoru, a majka u kućnom pritvoru.

Inače, djevojčica je roditelje prijavila još u listopadu. Nakon detaljnih istražnih radnji, policija je roditelje uhitila danas, prenose Nezavisne.

NAJNOVIJE