IZLET U PROŠLOST Pogledajte kako izgledaju bedemi i kule skrivenog Hutovskog grada

Zdine i kule obrasle zelenilom otkrivaju djelić nekadašnjeg značaja grada koji je bio važna stanica drevnih puteva u Bosni i Hercegovini…

Uz cestu koja povezuje Neum i Stolac pronaći ćete povijesni lokalitet koji je ujedno i nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine. Hutovski grad, poznat je i kao Hadžibegov grad, nazvan po kapetanu Hutovske kapetanije Mehmed-begu Rizvanbegoviću, koji je ondje vladao u 19. stoljeću, piše Punkufer.hr.

Bedemi i kule starog grada poput razglednice su iz prošlosti koja otkriva djeliće iz povijesti kako se nekoć živjelo. Odvede li vas put u taj kraj Bosne i Hercegovine, vidjet ćete koliko je moćno i posebno to mjesto, a opet nepravedno zanemareno i prepušteno na milost i nemilost zubu vremena.

Do tada možete vidjeti i fotografije, koje je snimio lovac na prirodne ljepote i znamenitosti Boris Trogrančić, baš kao i njegov video koji pokazuje kako izgleda taj kraj iz zraka.

Pretpostavlja se da je drevni grad služio kao svojevrsna rimska stražarnica, a kasnije je bio značajno mjesto za primanje karavana. Nakon što su ga zauzele Osmanlije, Hutovski grad dodatno je utvrđen.

NAJNOVIJE