Izrael priopćio da su likvidirali skrivene članove Hamasa, te pogodili 600 ciljeva

Deseci pripadnika Hamasa koji su se zabarikadirali u zgradama i tunelima ubijeni su tijekom noći dok je Izrael nastavio svoje kopnene operacije u Gazi, izjavile su u ponedjeljak Izraelske obrambene snage (IDF).

U jednom incidentu, izraelski zrakoplov, vođen od strane kopnenih trupa IDF-a, pogodio je uporište unutar zgrade koja pripada Hamasu, a u kojoj se nalazilo više od 20 militanata, navodi IDF u priopćenju, javlja CNN.

Tijekom noći, borbeni zrakoplov također je pogodio područje Sveučilišta Al-Azhar, gdje su trupe IDF-a identificirale ono što su nazvali naoružanim teroristima i položajem za lansiranje protutenkovskih raketa.

foto: BBC

Posljednjih nekoliko dana, IDF tvrdi da je pogodio više od 600 “terorističkih ciljeva”, uključujući skladišta oružja, desetke položaja za lansiranje protutenkovskih raketa, te skrovišta i uporišta koja koristi Hamas.

Izrael je tijekom vikenda objavio da je ušao u “drugu fazu” svojeg rata protiv Hamasa i u nedjelju rekao da će se njegova kopnena operacija u Gazi intenzivirati, nakon tjedana zračnih udara na teritorij pod kontrolom Hamasa.

Zemlja je bila spremna za “dug i težak” rat, rekao je u subotu izraelski premijer Benjamin Netanyahu, dok pokušava iskorijeniti i “uništiti” Hamas nakon njegovog napada na Izrael 7. listopada, u kojem je poginulo više od 1.400 ljudi, uglavnom civila.

NAJNOVIJE