JESENSKO LJETO Vrijeme u BiH ostaje toplo, temperatura i do 26 stupnjeva

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno. Lokalni su pljuskovi zabilježeni ponegdje u Hercegovini te u istočnim i jugoistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C) bile su sljedeće: Bjelašnica 4; Bugojno, Sanski Most 7; Tuzla 8; Bihać, Livno, Sarajevo, Zenica 10; Mostar 16 i Neum 17. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 934 hPa, što je za 11 hPa niže od normalnog, a pritisak je lagano opadao, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Danas će u našoj zemlji prije podne prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s postupnim smanjenjem naoblake tijekom dana. Povremeni lokalni pljuskovi očekuju se uglavnom u Hercegovini te u istočnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka kretat će se od 17 do 23 °C.

U Sarajevu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s postupnim smanjenjem naoblake poslijepodne. Tijekom dana moguć je lokalni pljusak. Dnevna temperatura bit će oko 19 °C.

U nedjelju, 29.10.2023., očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 8 do 14, a dnevna od 16 do 22, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 25 °C.

U ponedjeljak, 30.10.2023., također se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 8 do 14, a dnevna od 18 do 24, u sjevernim područjima Bosne do 26 °C.

U utorak, 31.10.2023., prognozira se pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Intenzivniji pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju se poslijepodne u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 12 do 18, a dnevna od 17 do 23 °C.

U srijedu, 01.11.2023., jutro će biti umjereno do pretežno oblačno, uz postupno razvedravanje tijekom ostatka dana. U jutarnjim satima očekuje se kiša u sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab i promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 14 do 20 °C.

NAJNOVIJE