Johann Sebastian Bach imao je čak 20 sinova i kćeri – 1710.

Od ukupno dvadesetero Bachove djece, čak petero su postali i sami znameniti glazbenici. Posljednja kći – Regina Susanna – rodila se Bachu kad mu je bilo već 57 godina života.

Dana 22. studenog 1710. godine slavnom kompozitoru Johannu Sebastianu Bachu rodio se prvi sin – Wilhelm Friedemann Bach. Vrlo je zanimljiva činjenica da je Johann Sebastian tijekom života dobio ukupno čak dvadesetoro djece.

Bach se oženio Mariom Barbarom Bach 1707. godine, kad su mu bile 22 godine. Zanimljivo je da mu je ona bila rođakinja i djevojački se također prezivala Bach. Dobili su tijekom 12 godina braka ukupno sedmero djece – pet sinova i dvije kćeri. Ona je, međutim, naglo umrla kad joj je bilo samo 35 godina. Johan Sebastian bio je upravo na jednom putovanju, a kad se vratio saznao je da mu je supruga preminula i da je već pokopana. Pretpostavlja se da je umrla ili od neke zaraze ili od komplikacija oko još jedne trudnoće.

Bach se ponovno oženio 17 mjeseci nakon smrti prve supruge. Izabranica mu se zvala Anna Magdalena Wilcke i bila je 16 godina mlađa od njega. Rodila mu je još trinaestoro djece, uz to što se brinula za djecu iz njegovog prvog braka. Posljednja kći – Regina Susanna – rodila se Bachu kad mu je bilo već 57 godina života. Druga supruga nadživjela je Bacha koji je umro u dobi od 65 godina.

Od ukupno dvadesetero Bachove djece, čak petero su postali i sami znameniti glazbenici. Uz spomenutog najstarijeg sina – glazbenika Wilhelma Friedemanna Bacha (koji se rodio na današnji dan), bili su to još: Carl Philipp Emanuel Bach, Gottfried Heinrich Bach, Johann Christoph Friedrich Bach i Johann Christian Bach.

NAJNOVIJE