KAO U FILMU Zatvorenici u Srbiji planirali spektakularan bijeg

Uprava za izvršenje kaznenih sankcija je razotkrila pet osuđenika koji su već neko vrijeme planirali bjekstvo iz Okružnog zatvora u Smederevu.

“Osuđenici su bili radno angažirani u kuhinji i praonici, što im je omogućilo da se neometano kreću u više zavodskih prostorija. Plan im je bio da iskoriste alat iz zavodske radionice za kopanje prolaza u podrumskom magacinu za hranu kako bi pokušali da pobjegnu iz zatvora što su oni i priznali u svojim izjavama. Ova lica nisu bila smještena u istoj sobi, a kontakt su uspostavili tijekom radnog angažovanja na izdržavanju zatvorske kazne – navedeno je za Telegraf.rs iz Uprave za izvršenje kaznenih sankcija.

Osuđenici su odmah prebačeni iz poluotvorenog u zatvoreno odjeljenje zavoda i protiv njih će biti podnete disciplinske prijave za teži disciplinski prijestup – pripremanje bjekstva.

Kako dodaju iz Uprave, pitanju su osuđenici koji su izdržavali kazne za različita krivična djela – laku tijelesnu ozlijedu, šumsku krađu, tešku krađu i izazivanje opće opasnosti.

Kako Telegraf.rs neslužbeno saznaje, pretpostavlja se da su osuđenici hteli bjekstvom izbjeći nove višegodišnje zatvorske kazne koje su ih uskoro čekale.

Na to ukazuje podatak da se među njima nalaze i osuđenici kojima kazne ističu početkom veljače, odnosno ožujka.

NAJNOVIJE