KIŠA PRIVREMENO PRESTAJE Pred nama sunčani vikend

Ako vas vremenske prilike zadnjih dana živciraju u vikendu bi mogli uživati. Kiša na par dana prestaje, i ne bi je trebalo biti do utorka.

Evo što predviđaju federalni meteorolozi:

U subotu 4.03.2023., u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. U ostatku Bosne pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje naoblake u većini područja. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 8, dnevna od 5 do 11, na jugu zemlje do 16 °C.


U nedjelju 05.03.2023., u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne magla i niska naoblaka. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu do 6, dnevna od 4 do 10, na jugu zemlje do 15 °C.

U ponedjeljak 06.03.2023., jutro na sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno. U ostatku zemlje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Prije podne kiša se očekuje na sjeverozapadu Bosne i ponegdje u Hercegovini, a poslije podne i dio noći u većini područja. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 6, dnevna od 4 do 10, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 14 °C.

U utorak 07.03.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U ostatku zemlje poslije podne lokalno slaba kiša. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 5, na jugu do 8, dnevna od 9 do 16 °C.

NAJNOVIJE