KOCKAR IZNUDIO od svećenika pola milijuna kuna

Virovitičko tužiteljstvo jučer je potvrdilo da je otvorilo istragu protiv 26-godišnjaka koji je u pet navrata iznudio preko pola milijuna kuna odnosno oko 70 tisuća eura. Iznude je počinio u župnom dvoru kod Virovitice, a žrtva mu je, kako doznajemo, bio lokalni svećenik. Portal Podravski.hr javlja da je u pitanju velečasni iz Špišić Bukovice kraj Virovitice.

Novinari su doznali i motiv iznuda. Naime, mladić je imao kockarske dugove, pa se okomio na svećenika uvjeren da ima novaca.

Prijetio ubojstvom zbog novca

Svojoj je žrtvi, doznaje Telegram, upućivao i ozbiljne prijetnje. Govorio mu je da će ubiti i njega i njegove kolege, kao i vjernike koji su dolazili u crkvu, ako mu ne plati tražene iznose.

Jučer su javili da su ove iznude krenule još početkom 2019., a osim golemih novčanih iznosa svećenik je mladiću prepustio i svoj automobil, te apartman u Dalmaciji. Pomahnitali kockar i vozilo i nekretninu je prodao domogavši se na taj način novca koji mu je trebao za dugove.

‘Napravit ću masakr u crkvi’

Prijetnje koje je 26-godišnjak upućivao svećeniku bile su doista zlokobne. Sve je kulminiralo u prosincu prošle godine. Tada je iznuđivač svećeniku prijetio u njegovu automobilu dok su se vozili virovitičkom obilaznicom.

Svećenik je istražiteljima opisao da je mladić u jednom trenutku u njega uperio pištolj. Prijetio je da će ubiti i njega i njegove vjernike. Zatim je najavio da će uzeti kalašnjikov i bombe te napraviti masakr u crkvi. Tada je tražio svećenika 57 tisuća kuna za svoje kockarske dugove.

Za ovaj slučaj saznaje se svega par dana nakon što je u Zagrebu uhićen 34-godišnjak, sin sutkinje i odvjetnika, koji je zbog kockarskih dugova lani počinio 25 razbojništava.

NAJNOVIJE