KONTROVERZE ZBOG PJEVAČA IZ SUSJEDNE ZEMLJE Je li je odabir stranog pjevača opravdan za obilježavanje važnih događaja?

Povodom 40 godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, najavljen je koncert Tonyja Cetinskog, ali nije prošlo bez negativnih kritika na račun organizatora.

Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice Županije Sarajevo, i Kenan Magoda, ministar kulture i sporta Županije Sarajevo, podijelili su vijest na svojim Facebook profilima, ali su naišli na negativne reakcije.

“Obilježavanje 40.godina od održavanja ZOI 84 i poklon našem gradu ,građanima i turistima. Sarajevo je opet centar Europe i svijeta u svakom smislu kako davne 1984. godine tako i danas. Dobrodošli.”, napisao je Haris Fazlagić na društvenim mrežama.

Influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković izrazila je svoje nezadovoljstvo odabirom hrvatskog pjevača za ovu posebnu obljetnicu putem društvenih mreža.

“Baš me zanima da li bi itko iz Srbije ili Hrvatske za ovakvo dešavanje pozvao pjevača koji nije iz njihove zemlje…evo odgovorit ću vam – NIKADA! Pored toliko mladih perspektivnih pjevača iz BiH i živućih legendi ti zoveš nekoga ‘sa strane’ za obilježavanje 40god. ZOI-a?! Šta je s glavom??? NO COMMENT!!! P.S. Manifestacija jest bila ExYu ali u BiH treba narod da se osvijesti da ta ista Yuga u regionu nikoga više ne zanima i da svako ima svoju državu koju voli više od svega, pogotovo ZOI-a od prije 40 godina i da SAMO BIH financira taj koncert 10.02. Hvala”, napisala je Hana.

NAJNOVIJE