KORISTILI GUŽVU Za Dušni dan preko granice krijumčarili 31-og Kineza

Blagdan Svih svetih i Dušni dan neki su proveli obilazeći groblja najmilijih, dok su drugi upravo u to vrijeme granične prijelaze koristili za laku zaradu.

Pripadnici Granične policije BiH su, 2. studenog 2023. godine, prilikom redovitih i pojačanih aktivnosti na sprječavanju nezakontih migracija spriječili krijumčarenje 38 osoba na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje.

Krijumčarenje je otkriveno u dva navrata prilikom obavljanja granične kontrole. Na MGP-u Orašje, kontrolirano je teretno vučno vozilo marke Iveco i poluprikolica marke Schmitz bh. registracijskih oznaka, kojim je upravljao N. Č. državljanin BiH. Prilikom pregleda tovarnog prostora, pronađeno je 13 državljana NR Kine i sedam državljana R. Turske. Na istom prijelazu, kontrolirano je teretno vučno vozilo marke Man i poluprikolica marke Schmitz, kojim je upravljao B. S. državljanin BiH i državljanin R. Srbije. Prilikom pregleda tovarnog prostora, pronađeno je 18 državljana NR Kine, priopćila je Granična policija.

Zbog postojanja osnova sumnje u počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje ljudi, čl. 189 KZ BiH, o navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijoj naredbi su osumnjičeni lišeni slobode. Krijumčarene osobe su predane Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje. Aktivnosti na predmetu se nastavljaju.

Granična policija će i u idućem razdoblju nastaviti s pojačanim aktivnostima, sukladno zakonu, na suzbijanju nezakonitih migracija, ulažući sve raspoložive resurse za zaštitu državne granice.

NAJNOVIJE