LJETOVALIŠTE SMRTI Morski pas ubio još jednu ženu, tek nakon druge žrtve zatvorili plažu

Nakon što je austrijska umirovljenica Elizabeth Squire (68) preminula nakon stravičnog napada morskog psa u egipatskom ljetovalištu, austrijski portal “Heute” piše da se danas dogodio još jedan napad u blizini Hurghade u kojem je još jedna žena izgubila život, javlja Klix.

Vijest o pogibiji druge žene potvrdilo je i egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i tako potvrdilo spekulacije koje su se jučer pojavile na društvenim mrežama.

Nakon smrtonosnog napada morskog psa u petak, egipatsko Ministarstvo životne sredine je danas izvijestilo da je drugu ženu napala i ubiio morski pas. Taj incident dogodio se južno od primorskog ljetovališta Hurghada, samo 500 metara dalje od prvog napada. Druga žrtva je, prema prvim informacijama, rumunjske nacionalnosti, prenose agencije.

O drugom napadu morskog psa izvijestio je i novinar “20 minuta”, koji je tamo na odmoru. Dva incidenta dogodila su se na udaljenosti od oko 500 metara. Ministarstvo je pokrenulo istragu o incidentu i zatvorilo plažu na tri dana. Vodeni sportovi kao što su ronjenje, snorkeling, jedrenje zmajem i jedrenje na dasci nisu dozvoljeni u ovoj oblasti tijekom tog razdoblja.

Ministarstvo je u svom priopćenju navelo da je formirana komisija koja će ispitati okolnosti napada i sve znanstvene razloge iza njih. Također se napominje da je guverner guvernerata Crvenog mora, general-major Amr Hanafi, izdao naredbu da se obustave sve aktivnosti u oblasti oko napada.

NAJNOVIJE