MAJKA POZNATIH ČETVORKI OTKRIVA”Kad smo dobili blagoslov za imena, nije bilo dileme kako će se zvati!”

Dolazak na svijet četvorki Mateja, Marka, Luke i Jovana odjeknula je širom regije i Europe što i ne iznenađuje, jer šansa da se rode četvorke je jedan u pola milijuna.

Mališani su dobro, dok se majka novorođenih beba u fazi oporavka, što je sama potvrdila u razgovoru za “Nezavisne novine“.

“Ja se polako oporavljam, a bebe su trenutno dobro, na intenzivnoj su njezi gdje će i biti određeno vrijeme”, navodi Petrovićeva.

Iako danas, kada je porod prošao u najboljem redu, svi mogu odahnuti, sama trudnoća ipak nije bila laka. Prema Milaninim riječima, trudnoća se od samog početka vodila kao visokorizična.

“Pred porod skoro dva mjeseca sam bila hospitalizirana u Sveučilišnom kliničkom centru Ljubljana radi čuvanja trudnoće. Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim cijelom timu koji je vodio moju trudnoću na njihovoj ljubaznosti i stručnosti od početka, pa do samog kraja. Gotovo sam sigurna da bez njih ne bih uspjela”, govori Petrović.

Prvi plač malih četvorki koji je u nedjelju poslijepodne odjeknuo ljubljanskim rodilištem sigurno će se čuti idućih dana jer će Matej, Marko, Luka i Jovan u bolnici biti više od mjesec dana.

“U ovakvim slučajevima prijevremeno rođene djece gotovo je sigurno da će sljedećih pet tjedana provesti na intenzivnoj njezi, a zatim još jedan period pod nadzorom”, rekla je Milana.

Takođe, veliku pažnju privukla su i imena četvorki, a za njih su dobili blagoslov iz manastira Krka.

“Kad smo dobili blagoslov za ta imena, više nije bilo dileme kako će se zvati”, priča ona.

Kako ističe, ona i suprug Nemanja sada su isključivo skoncentrirani na oporavak beba i naredne mjesece će sigurno provesti u Sloveniji.

“Nakon toga ćemo suprug i ja odlučiti što je najbolje za našu obitelj“, navodi ona.

Osim Mateja, Marka, Luke i Jovana, Milana i Nemanja imaju i nešto starijeg sina Konstantina, pa će njihov dom krasiti pet dječaka.

I Milana i Nemanja svjesni su da su pred njima izazovna vremena, a kako ističe, neće moći bez pomoći.

“Sigurno da nećemo moći bez pomoći. Računamo na pomoć obitelji, posebno baka”, rekla je majka djece.

Također, uz svakodnevnu pomoć koju će mladim roditeljima pružati najbliži i najdraži članovi obitelji, podršku i pomoć najavili su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.

Kako Milana navodi, pomoć je najavljena s još nekoliko strana, a kada se realizira, o tome će rado govoriti.

Dodaje kako nisu očekivali da će dolazak mališana na svijet u tolikoj mjeri privući pažnju javnosti. “Želimo da se ovim putem zahvalimo svima na lijepim željama i čestitkama”, zaključuje Milana.

NAJNOVIJE