MALO RADIO DOK JE NA POSLU Vozilom elektroprivrede dostavljao hranu

Zaposlenik HEP-a prije nekoliko dana u Zagrebu je snimljen kako službenim vozilom dostavlja za Wolt.

Index je u posjedu snimke na kojoj se vidi bijeli automobil Fiat Panda na kojem su jasno vidljive oznake Hrvatske elektroprivrede. Na njoj se vidi kako autu prilazi muškarac s torbom Wolta u kojoj se nosi hrana, otključava automobil, stavlja torbu na suvozačko sjedalo, sjeda na mjesto vozača i kreće, očito u dostavu. Na snimci se vide i registarske oznake automobila.

Sve se odvijalo na zagrebačkom Bundeku, ispred jedne pizzerije, prošlog četvrtka u 11 sati i 23 minute.

HEP-ova dostava hrane slučajno je uočena nakon što je muškarac izašao iz automobila sa službenim oznakama HEP-a s torbom Wolta u rukama i zaputio se u pizzeriju preuzeti naručenu hranu. Indexov izvor uspio je snimiti trenutak kada se zaposlenik vraćao u auto i poslao snimku.

Iz HEP-a su, nakon što su im poslali nekoliko screenshotova iz snimke, potvrdili da se na snimci doista nalazi zaposlenik te državne firme. Kažu kako su ga identificirali te da će dobiti otkaz.

“Utvrđeno je kako je na fotografiji vozilo kojim raspolaže HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektra Zagreb. Radnik koji je vozio navedeno vozilo je identificiran, udaljen je s radnog mjesta te je protiv njega pokrenuta procedura izvanrednog otkazivanja ugovora o radu”, stoji u kratkom odgovoru HEP-a novinarima.

Iz HEP-a još nisu poslali odgovor na pitanje jesu li utvrdili je li njihov zaposlenik, povrh toga što je službenim automobilom nonšalantno radio drugi posao, to činio u radno vrijeme. No očito je automobil i gorivo HEP-a koristio za dostavljanje hrane usred Zagreba.


NAJNOVIJE