Malog dječaka u Italiji napala dva pitbula. Umro je


Jutros su u Italiji u pokrajini Salerno dva pitbula napala trinaestomjesečnog dječaka Francesca Pio D’Amara i usmrtili ga. Psi su ga napali u dvorišti seoske kuće. Majka i stric su ga pokušali spasiti, pri čemu su psi i njima zadali ozljede. Prema prvim saznanjima policije, koja je na mjesto nesreće stigla s hitnom pomoći, vlasnici pasa su bili majčini poznanici. Psi su bili pušteni u dvorištu obiteljske kuće, a dijete su napali jer su ga doživjeli ili kao igračku ili kao prijetnju, piše Index

Paola, djetetova majka, se nakon nesuglasica sa suprugom preselila u Campolongo gdje je unajmila dio seoske kuće u kojoj je živjela sama sa sinom. Pitpubli su pripadali vlasnicima kuće koji su živjeli u drugom dijelu dvokatnicve, piše Salerno Corriere.

Kako navode susjedi, psi do sada nisu pokazivali znakove agresivnosti. Gradonačelnik Ebolija, Mario Conte, je kazao kako će uprava snositi troškove pokopa djeteta. U Italiji ne postoji popis potencijalno opasnih pasa. Ministarstvo zdravstva je 2006. godine izdalo pravilnik koji je uključivao popis pasmina koje se smatraju opasnima, no naknadno je ta odredba ukinuta.

NAJNOVIJE