Masovni ubojica iz Mainea nakon tri dana lova nađen mrtav, ovo su njegove žrtve

Muškarac osumnjičen za ubojstvo 18 osoba u pucnjavi u Maineu pronađen je mrtav nakon trodnevnog lova, izjavila je policija u Maineu.

Robert Card, 40-godišnjak, pronađen je mrtav s očito samoprouzročenom prostrijelnom ranom, rekao je povjerenik za javnu sigurnost Mainea, Michael Sauschuck.

Vijest dolazi nekoliko sati nakon što je policija ukinula naredbu za ostankom kod kuće za inače mirnu zajednicu, piše BBC.

Među poginulima su djed, talentirani mladi kuglač i četiri gluhe osobe, u dobi od 14 do 76 godina.

“Osumnjičenik za pucnjavu u srijedu navečer pronađen je i mrtav je”, objavio je Šerifski ured okruga Androscoggin na Facebooku.

Na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici Lewistona, guvernerka Mainea Janet Mills rekla je da je tijelo pronađeno u Lisabonu, u blizini mjesta pucnjave.

“Večeras odahnuh znajući da Robert Card neće biti prijetnja nikome”, rekla je.

Guvernerka Mills rekla je da će otkriće tijela osumnjičenika zajednicu staviti na “dug i težak put prema ozdravljenju”.

Načelnik policije u Lewistonu, David St Pierre, dodao je da je “oduševljen” vijestima, ali “naš posao ovdje nije gotov”.

Guvernerka Janet Mills objavila je da je pronađeno tijelo osumnjičenog napadača
“Žalit ćemo za obiteljima koje su izgubile voljene, nastavit ćemo raditi, ustrajat ćemo i postat ćemo bolji ljudi zbog toga”, nastavio je.

Povjerenik Sauschuck rekao je da je tijelo pronađeno u 19:45 po lokalnom vremenu (23:45 GMT) u petak, u blizini rijeke u Lisbon Falls.

Rekao je da se mnogi detalji zadržavaju jer vlasti prvo žele razgovarati s obiteljima žrtava.

Još jedna konferencija za novinare zakazana je za 10:00 (14:00 GMT) u subotu. Ranije u petak, policija je objavila imena svih 18 žrtava.

Senatorica iz Mainea, Susan Collins, rekla je da sada država “može odahnuti kolektivnim olakšanjem zahvaljujući hrabrim prvim reagirajućim službama koje su danonoćno radile kako bi pronašle ovog ubojicu”.

Dodala je da ju je predsjednik Joe Biden ranije u petak nazvao kako bi joj rekao da je osumnjičenik umro. U izjavi, gospodin Biden rekao je da su to “bila tragična dva dana – ne samo za Lewiston, Maine, već za cijelu našu zemlju”.

“Još jednom su američka zajednica i američke obitelji pogođene oružanim nasiljem”, rekao je. Pozvao je republikance u Kongresu “da ispune svoju obvezu prema očuvanju sigurnosti američkog naroda” zagovaranjem strožih kontrola oružja.

“Dok taj dan ne dođe, nastavit ću činiti sve što je u mojoj moći kako bih okončao ovu epidemiju nasilja oružjem”, dodao je.

Supruga osumnjičenikova brata rekla je NBC-u da obitelj “čini sve što može kako bi pomogla organima reda”.

“Naša srca su slomljena”, rekla je Katie Card, koja je udata za brata napadača. Napad se dogodio u srijedu navečer u lokalnom baru i kuglani u malom gradu Lewiston.

Policija je odgovorila na izvještaje o pucnjavi na dvije lokacije, restoranu Schemengees i Just-In-Time Recreation, kuglani, koje su udaljene oko četiri milje (6,5 km) jedna od druge.

Sedam osoba ubijeno je u kuglani, osam u baru i roštilju Schemengees, a tri su proglašene mrtvima u lokalnim bolnicama.

U petak navečer, prije vijesti da je Card pronađen, članovi lokalne gluhe zajednice, koji su bili duboko pogođeni tragedijom, okupili su se putem Zooma na virtualnoj bdjenju.

Gotovo 100 gluhih i nagluhih osoba iz cijele zemlje pridružilo se. “Nema riječi ili znakova kojima bi se izrazilo što svi mi proživljavamo”, rekao je moderator Terry Morrell na otvaranju događaja.

“Izgubili smo četiri voljene gluhe osobe”, rekao je, s dvoje drugih gluhih osoba ozlijeđeno.

“Svi tugujemo, svi smo u šoku, ljuti smo, ukočeni smo”, rekao je.

NAJNOVIJE