MEĐU NJIMA I HDZ-ov DIJASPORAC Neopravdano izostajali sa sjednica Sabora, pa im se smanjuje paušal

AutorHina

U svibnju 21 saborski zastupnik bez opravdanog je razloga izostao sa sjednice Hrvatskog sabora, pa im se, ovisno o tome koliko su dana izostali, mjesečni zastupnički paušal od 1500 kuna umanjuje 150 kuna po danu, javlja Hina.

U 12 dana, koliko se skupno zasjedalo u svibnju, bez opravdanog su razloga izostali po pet dana, što je ujedno i najviše: Davor Bernardić, Vesna Nađ i Rajko Ostojić iz Kluba Socijaldemokrati te Radoje Vidović, HDZ-ov zastupnik iz dijaspore pa će im mjesečni paušali biti umanjeni za po 750 kuna.

Četiri dana bez opravdanja u Sabor u svibnju nisu došli Mato Franković (HDZ) i Vinko Grgić (NZ) pa će im mjesečni paušali biti „tanji” za 600 kuna.

Ivan Kirin (HDZ) i Marina Opačak Bilić (Socijaldemokrati) izostali su neopravdano tri dana, a Siniša Jenkač (HDZ), Andro Krstulović Opara (HDZ) , Željko Lenart (HSS) , Davorko Vidović (Socijaldemokrati), Milan Vrkljan (NZ) i Dario Zurovec (Fokus) po dva dana pa će im paušali biti manji za 450 odnosno 300 kuna.

Po jedan neopravdani dan imaju Gari Cappelli (HDZ), Katica Glamuzina (Socijaldemokrati), Romana Nikolić (Socijaldemokrati), Grozdana Perić (HDZ), Ivan Radić (HDZ), Sanja Udović (Socijaldemokrati) i Franko Vidović (Socijaldemokrati) .

Zastupnik izostanak može opravdati ako je bio bolestan, što mora potvrditi liječnik, ako je imao smrtni slučaj u obitelji, ako se morao odazvati sudu ili biti na društvenim, političkim i inim skupovima na koje je pozvan. Opravdava mu se i izostanak zbog sudjelovanja na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.

Zastupnici se novčano kažnjavaju samo ako neopravdano izostanu sa skupne sjednice Sabora koja se, u pravilu, održava srijedom, četvrtkom i petkom.

AutorHina

NAJNOVIJE