MINISTAR MEDVED Hrabrost i žrtva onih koji su položili svoje živote potiču nas na demografsku revitalizaciju kao sljedeći strateški cilj

AutorHina

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved poručio je u ponedjeljak u Karlovcu na svečanosti u povodu 32. obljetnice međunarodnog priznanja da je Hrvatska ostvarila gotovo sve strateške ciljeve, a kao sljedeći mora ostvariti demografsku revitalizaciju.

“Vjerujem da i danas imamo mudrosti i snage ostvariti i taj strateški cilj za one koji dolaze nakon nas, ali uvijek inspirirani hrabrošću i žrtvom onih koji su bili s nama i koji su svoje živote položili na oltar domovine”, rekao je Medved na manifestaciji koju su organizirali Dokumentacijsko-memorijalni centar hrvatskih branitelja “Damir Pintar”, Ministarstvo hrvatskih branitelja, karlovačka Županija i Grad Karlovac.

Pozvao je da se “pronađe model” da se očuvaju “krajevi koji su danas, nažalost, pusti, uvelike stoga jer su bili spaljeni u Domovinskom ratu, jer je narod bio ubijan i protjeran”.

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja rekao da je predsjednik Franjo Tuđman 30. svibnja “trasirao smjer u osamostaljenje“, te da je jedan od prvih koraka u tom smjeru bilo “jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske”.

No, Hrvatska nije imala sreću ostvariti nezavisnost u miru, poput drugih europskih zemalja, nego je bila izložena agresiji”, kazao je Medved.

Hrvatska je bila izložena nerazumijevanju međunarodne zajednice i međunarodnom embargu na uvoz naoružanja, no niti to nas nije spriječilo da se branimo. Kada smo dobili međunarodno priznanje dobili smo i novi motiv, rekao je Medved.

AutorHina

NAJNOVIJE