MIROSLAV ILIĆ Zapalio sam ženi ormar kad je rekla da nema što obući

Miroslav Ilić važi za čovjeka koji ništa ne sakriva od javnosti i o svim temama otvoreno govori, čak i ako one nisu baš pohvalne i lijepe. Tako je bilo i u epizodi “Sceniranja” kad je kod Ljiljane Stanišić pričao o životu, od djetinjstva pa do današnjih dana.

U susret jubileju 50 godina na glazbenoj sceni, koji će obilježiti sa dva koncerta u beogradskoj Areni, Ilić je evocirao uspomene i na svoje profesionalne uspjehe.

“Živim najnormalnije. Dođite u Višnjičku banju da pitate moje susjede i uvjerit ćete se. Svakodnevno idem na pijacu, do pošte, u market. Kakve pripreme za koncert, toga nema. To je dan kao i svaki drugi”, kazao je on na početku razgovora, pa dodao da za dobru formu može da zahvali umjerenoj fizičkoj aktivnosti.

“Kao gimnazijalac sam se bavio gimnastikom i ostala mi je navika i danas da svako jutro poslije ustajanja 10-15 minuta vježbam.

Na spomen djetinjstva, koje je proveo u rodnom Mrčajevcu, Miroslav kaže da je bilo neusporedivo bolje nego što je odrastanje sadašnjih generacija.

“Otkako smo ušli u eru potrošačkog društva, ja stalno svojim prijateljima govorim da mrzim novce, oni mi ne vjeruju. Jeste, ja sve ovo što sada radim je zbog novca, isto kao što svatko drugi svoj posao radi za novac. Ali, ići toliko daleko da novac bude glavna i jedina stvar… To ja, kao romantični magarac, ne mogu shvatiti. Ovo vam kažem jer me pitate za moje djetinjstvo… Nemate pojma koja je radost bila kad dođe proljeće i ptice počnu da se gnijezde, a moj brat od tetke i ja se natječemo tko će imati raznovrsniju kolekciju tih jaja. A današnje generacije ne možete nikako da obradujete, njih ništa ne raduje jer sve imaju”, govori on.

Ponosan je na svoju karijeru, iako kaže da ima stvari koje bi promijenio da može da vrati vrijeme.

“Tek sam 1982. shvatio u šta sam se upustio i postao svjestan svega što se događa oko mene. Tek tada sam bio siguran u svoj posao, ali to ne znači da se mogao opustiti. Ima pjesama kojih bi se sa ove distance rado odrekao, ali isto tako svjestan sam da ima pjesama koje će me nadživjeti.

Pitanje da li se boji smrti toliko ga je nasmijalo da je voditeljica dobila neočekivan odgovor. “Ma daj, zlato moje (smijeh). Ma kakvi, starimo i to je normalno. Rodiš se, pa ide djetinjstvo, mladost, onda polako starimo i na kraju ide smrt, a Bog će reći kad.

Poznato je da je pjevač nekad volio piti alkohol, ali kaže da je za njega to daleka prošlost.

“Toga u mom životu nema 33 godine. Točno u ožujku 1989. popio sam čašicu alkohola zadnji  put. Rekao sam sebi: “Miroslave, to nije za tebe, nemoj da ti je više palo na pamet u životu”. Hvala Bogu od tada nikad više – navodi on.

Kaže da mu se nije događalo da danima ne dolazi kući kad se napije, kao i da je znao mjesecima da se liječi poslije pijanstva. Jedna od neslavnih epizoda koje se sjeća jeste ta kad je supruzi Gordani zapalio garderobu jer mu je rekla da nema što obući.

“Istina je (smijeh). Zamislite čovjeka budalu koji ženi zapali svu garderobu… Ne ponosim se time, ali ne odričem se ničega što sam uradio, pa makar to bilo i loše”, zaključio je, prenosi agencija.

NAJNOVIJE