MISTERIOZNA SMRT Četiri studenta nađena mrtva, vjeruje se da su ubijeni

Četiri studenta Sveučilišta u Idahu pronađena su mrtva u nedjelju u kući nedaleko od kampusa, potvrdili su policija i čelništvo sveučilišta.

Policajci koji su prije podne odgovorili na poziv onesviještene osobe otkrili su smrtno stradale, priopćeno je iz nadležne policijske uprave, javlja CNN.

“S dubokom tugom dijelim s vama da je sveučilište danas obaviješteno o smrti četiriju studenata Sveučilišta u Idahu koji su živjeli izvan kampusa za koje se vjeruje da su žrtve ubojstva”, rekao je predsjednik sveučilišta Scott Green u izjavi zajednici kampusa.

Policija nije objavila uzroke smrti niti identitete žrtava. Policija je naznačila da “ne postoji trajna prijetnja”, objavilo je sveučilište u nedjelju na Twitteru bez navođenja detalja.

Na Sveučilištu u Idahu – gdje je studentima u nedjelju poslijepodne isprva savjetovano da se sklone na mjesto usred istrage ubojstva – osobna i online nastava u ponedjeljak se otkazuju i nastavljaju se u utorak.

Obitelji preminulih studenata su obaviještene, a sveučilište radi na pomoći u policijskoj istrazi, rekao je Green. Zamoljeni su svi koji imaju informacije o slučaju da kontaktiraju moskovsku policiju.

“Zahvalni smo na potpori zajednice i stalnim naporima policijske uprave. Sveučilište je predano pružanju podrške studentima i obiteljima u ovom teškom vremenu,” rekao je Green.

U isto vrijeme sveučilište u Virginiji je zatvoreno nakon pucnjave u kojoj je smrtno stradalo troje ljudi. Vlasti traže naoružanog čovjeka, identificiranog kao studenta UVA, optuženog za ubojstvo troje ljudi i ranjavanje dvoje u nedjelju na školskom imanju.

NAJNOVIJE