MLADA RUSKINJA LAGALA PUTINA “Na Sveučilištu su me tjerali da podržim Ukrajinu”

Ruska studentica koja se u srijedu na susretu s Vladimirom Putinom požalila da je kao Ruskinja diskriminirana u Austriji , očito se htjela svidjeti ruskom predsjedniku ili je bila dio propagandne mašinerije. Prema riječima glasnogovornice sveučilišta, nikada nije bilo peticije Bečkog sveučilišta o Rusiji kao terorističkoj državi, za koju Darja S. tvrdi da je odbila potpisati.

Nakon dugog boravka u Austriji bila sam prisiljena vratiti se u Rusiju jer sam kao ruska državljanka bila suočena s diskriminacijom u Austriji, opisala je Darja S. u medijsko-javnom razgovoru ruskog predsjednika s moskovskim studentima. Na pitanje Putina o konkretnom incidentu, rekla je da je “nekoliko dana nakon početka vojne specijalne operacije, dobila papir sa svog sveučilišta u kojem je Rusija opisana kao teroristička država i od mene se tražilo da podržim Ukrajinu.”

Taj papir nisam potpisala, potvrdila je Ruskinja koja je tvrdila da je prethodno studirala “Transnacionalnu komunikaciju” na Sveučilištu u Beču.

Studentica nije dala nikakve dodatne informacije o svojoj navodnoj diskriminaciji u Austriji. “San mi je raditi za dobrobit svoje domovine”, objasnila je tada i rekla kako bi željela raditi za Kremlj.

“Sveučilište u Beču jasno daje do znanja da su izjave pogrešne”, rekla je u petak glasnogovornica sveučilišta. Rusija se nikada ni u kakvim priopćenjima ili papirima nije nazivala terorističkom državom, a također nije bilo zahtjeva da se potpiše bilo kakva podrška Ukrajini. Glasnogovornica je također istaknula da Sveučilište u Beču ne nudi studij iz “Transnacionalne komunikacije”. Nudi se samo studij “Transkulturna komunikacija”.

Izvještaji o “rusofobiji” i diskriminaciji ruskih građana u “neprijateljskim” državama, među koje službena Rusija zadnjih godinu dana ubraja i Austriju, dio su standardnog repertoara ruske državne propagande posljednjih godinu dana.

NAJNOVIJE