Mladić osuđen zbog grupnog silovanja bio u bijegu tri tjedna, uspio izaći iz Hrvatske, no uhićen je u Austriji

Uhićen je mladić koji je osuđen na sedam godina zatvora zbog grupnog silovanja i ucjenjivanja 15-godišnje djevojčice 2019. godine.

Mladić koji je osuđen na sedam godina zatvora zbog grupnog silovanja i ucjenjivanja 15-godišnjakinje uhićen je u petak navečer, neslužbeno doznaje Dnevnik.hr.

Identificirala ga je austrijska policija nakon što je Županijski sud u Zadru za njim raspisao tjeralicu.

“Svih šestero okrivljenika se branilo sa slobode, a prvoookrivljenik nije došao na objavu presude. S obzirom na to da mu je izrečena kazna više od pet godina zatvora onda mu je po zakonu obvezno određivanje istražnog zatvora”, rekla je u srijedu sutkinja Sandra Radanović, koja je 29. srpnja donijela presudu u tom postupku.

Drugookrivljeni je osuđen na kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora, trećeokrivljeni je dobio tri godine, a četvrtookrivljeni godinu dana zatvora. Za dvojicu maloljetnika izrečena je uvjetna kazna.

Petooptuženi maloljetnik osuđen je na tri godine pridržaja maloljetničkog zatvora, a šestookrivljenom maloljetniku izrečena je obaveza psihosocijalnog tretmana i 100 sati rada za opće dobro.

Inicijalno je u zločinu sudjelovalo sedam mladića, ali je u međuvremenu jedan od njih poginuo u prometnoj nesreći.

U vrijeme počinjenja zločina trojica su bila punoljetna, dvojica mlađi punoljetnici, a dvojica maloljetnici. Na početku suđenja samo je jedan od njih još uvijek bio maloljetan.

NAJNOVIJE