MORE LIJEČI Saznajte nevjerojatne blagodati morske vode

Ljetovanje na moru ne mora biti samo zabava i relaksacija, ono može pozitivno utjecati na vaše zdravlje. Morska voda prirodni je lijek koji će vam pomoći da se osjećate bolje – izvana i iznutra. Donosimo vam 8 nevjerojatnih pozitivnih učinaka morske vode na zdravlje. Jeste li spremni na skok u vodu?

Ljetovanje na moru ne mora biti samo zabava i relaksacija, ono može pozitivno utjecati na vaše zdravlje. Morska voda prirodni je lijek koji će vam pomoći da se osjećate bolje – izvana i iznutra. Donosimo vam 8 nevjerojatnih pozitivnih učinaka morske vode na zdravlje. Jeste li spremni na skok u vodu?

Jača imunološki sustav
Morska voda bogata je vitaminima, mineralnim solima, aminokiselinama i mikroorganizmima koji imaju antibiotske i antibakterijske učinke. Vjerovali ili ne, morska voda sličnog je sastava kao i ljudska krvna plazma. Njeni blagotvorni sastojci tijelo apsorbira dok se kupamo. Pomaže kod infekcija Morska voda može poboljšati djelovanje vašeg imunološkog sustava te on postaje otporniji na razne infekcije.

Umiruje kožu
Namakanje u morskoj vodi otvara pore kroz koje u organizam ulaze minerali iz mora. U isto vrijeme, kroz otvorene pore iz tijela izlaze toksini pa redovitim izlaganjem morskoj vodi koža postaje čišća. Magnezij za hidrataciju kože Morska voda bogata je magnezijem koji je učinkovit u hidrataciji kože. Također, istraživanja su pokazala da morska voda uistinu povoljno utječe na hidratiziranost kože što rezultira smanjenjem neugodnih simptoma kao što su crvenilo i grubost kože.

Bolja cirkulacija krvi
Kupanje u moru može poboljšati protok krvi u tijelu što ima blagotvoran učinak na rad mišića. Uz to, kupanje ili samo namakanje u morskoj vodi pomoći će vam se da ublažite simptome stresa, negativne učinke loše prehrane i boravka u zagađenom okolišu. koji često uzrokuju probleme s krvotokom.

Ublažavanje simptoma bolesti
Istraživanja su pokazala da morska voda vrlo učinkovito ublažava neugodne simptome bolesti kao što su prehlada, gripa ili bronhitis. Osobama s bolestima dišnog sustava liječnici često savjetuju posjet primorskim krajevima kako bi ublažili simptome tih bolesti. Ako i vas muče slične tegobe, ovog ljeta, ako ikako možete, nastojte što više vremena provesti na moru.

Bolji san
Jeste li primijetili da na ljetovanju na moru spavate bolje? Razlog se krije u činjenici da je morski zrak bogat ljekovitim tvarima iz morske vode. Među njima su i negativni ioni koji ubrzavaju apsorpciju kisika. Zato na moru spavamo mirnije i kvalitetnije.

Ubrzava zacjeljivanje rana
Morska voda ljekovita je i za rane. Ako se porežete ili drugačije površinski ozlijedite, namočite ranu u morskoj vodi. Na početku ćete možda osjetiti neugodno peckanje, no izdržite jer morska voda će pomoći u zacjeljivanju rane, te je dezinficirati i očistiti. Isti učinak možete postići i s alkoholom, ali prva opcija je ugodnija, vjerujte nam.

Zdravija kosa
Jeste li ikada opazili da vam je kosa mekša dok ste na moru? To se događa jer je morska voda prirodni šampon koji vam može pomoći da se riješite peruti te isperete ostatke proizvoda za oblikovanje kose poput laka, gela ili voska za kosu. Jača i gušća kosa Morska voda temeljito čisti vlasište zbog čega će nova, ”mlada” kosa rasti jača, a kosa će biti gušća.

Mršavljenje
Kupanje u moru jedna je od najboljih fizičkih aktivnosti koje pomažu ojačati cijelo tijelo. Plivanjem ćete ojačati mišiće ramena, ruku, trbuha, leđa i nogu, a usput možete izgubiti i nekoliko suvišnih kilograma jer ćete plivajući sat vremena potrošiti između 400 i 900 kalorija. Zbogom dijetama i izgladnjivanju Ako većinu ljeta provedete uživajući u morskim radostima, ni ljepši stas neće izostati i to bez strogih dijeta i napornog vježbanja. Uz bolju figuru tu su i prethodno spomenute blagodati za zdravlje.

NAJNOVIJE