MREŽE U FRANCUSKOJ GORE Zašto je Macron skinuo skupi sat ispod stola

Ppredsjednik Francuske Emmanuel Macron prije par dana je na francuskoj televiziji TF1 branio svoju mirovinsku reformu i pokušao objasniti motive njezina uvođenja. Njegova reforma potaknula je bijes kod Francuza koji danima prosvjeduju na ulicama diljem zemlje. Prosvjedi u Francuskoj postali su iznimno nasilni i žestoki.

Osim snimki s prosvjeda, internetom sada kruži i snimka Macrona dok na televiziji brani reformu i pritom skida svoj skupocjeni sat s ruke. Macrona korisnici društvenih mreža optužuju da je tijekom intervjua skinuo sat od 80.000 eura kako bi pokazao da nije bogataš odsječen od stvarnosti, piše Guardian.

Iz Macronovog ureda pričaju drugačiju verziju priče.

Skinuo sat ispod stola

Na društvenim mrežama su brojni simpatizeri LFI-ja, lijeve populističke stranke na čelu s najglasnijim protivnikom francuskog predsjednika Jean-Lucom Mélenchonom, podijelili snimku na kojoj se vidi da Macron na početku intervjua nosi sat Bell and Ross Ross V1-92 Blue Steel.

Potpredsjednica LFI-ja Clémence Guetté primijetila je kako Macron skida sat ispod stola u trenutku kada je govorio da radnici na minimalnoj plaći u Francuskoj nikada nisu imali veću kupovnu moć. “To je prava slika cijelog razgovora, ovaj čovjek je farsa”, tvitala je Guetté.

Snimka Macronovog skidanja sata u studiju preplavila je Twitter i TikTok. Korisnici optužuju francuskog predsjednika da želi sakriti svoje bogatstvo dok govori o radnicima s minimalnom plaćom, piše francuski BFM.

NAJNOVIJE