MRTAV PIJAN Nazvao kćerku da joj kaže kako joj je ubio majku

Muškarac inicijala M.S. (rođen 1963. godine) uhićen je jutros u Tuzli zbog sumnje da je oko 00:15 sati počinio kazneno djelo ubojstva.

Policijsku stanicu Zapad PU Tuzla obavijestila je M.S. da je dobila poziv od svog oca koji je rekao da joj je ubio majku K.S. iz Tuzle. Oko 00:20 sati u prostorije PS Zapad pristupio je dobrovoljno M.S. iz Tuzle i potvrdio navode prijave. Na lice mjesta upućena je patrola PS Zapad kao i Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, te je zatečeno tijelo K.S. (rođena 1961.), a u 00:30 liječnik Službe hitne medicinske pomoći je konstatirao smrt imenovane – navode u Upravi policije MUP-a TŽ.

O događaju je odmah upoznato Županijsko tužiteljstvo Tuzlanske županije te su na lice mjesta izašli dežurni tužitelj i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TŽ-a.

Nakon obavljenog uviđaja, gdje utvrđeno i da je M.S. u alkoholiziranom stanju, istom je takođe ukazana medicinska pomoć, a na UKC-u Tuzla su konstatirane i lakše tjelesne ozljede kod imenovanog.

Po nalogu dežurnog tužitelja, osobi M.S. u ranim jutarnjim satima oduzeta je sloboda zbog sumnji da je počinio ubojstvo i isti se nalazi u prostoriji za zadržavanje Uprave policije MUP TŽ-a, gdje će po dogovoru sa tužiteljem, nakon kriminalističke obrade biti predan Županijskom tužiteljstvu TŽ na dalje postupanje – navode u Upravi policije MUP-a TŽ.

NAJNOVIJE