NA DAN ŽENA Policija na nogama, stigla poruka na ruskom da će metro u Bruxellesu letjeti u zrak

Policija je izvršila provjere u metrou u Bruxellesu nakon što je Europska komisija primila poruke u kojoj osoba na ruskom jeziku prijeti da će ga “dignuti u zrak” u srijedu, 8. ožujka, javlja belgijski list Le Soir.

Europska komisija obavijestila je policiju u utorak kasno popodne da je primila elektronsku poštu napisanu na ruskom jeziku u kojoj se najavljuje napad na metro.

Le soir navodi da su vlasti ovu prijetnju shvatile “veoma ozbiljno”, iako je navedeno da nije baš vjerodostojna s obzirom na način kako je formulirana.

Briselsko javno tužiteljstvo je otvorilo istragu a policijski službenici su tijekom noći vršili provjere u na toj lokaciji. Policijske patrole su pojačane.

“Koordinacijsko tijelo za analizu prijetnji (Ocam) je ovu prijetnju ocijenilo malo vjerovatnom. Dodatne mjere trenutno nisu potrebne. Nacionalni krizni centar, u suradnji sa svim službama sigurnosti, i dalje pomno prati situaciju”, priopćio je Krizni centar danas.

Prema izvješću sigurnosnih službi Europske komisije, a koje prenosi Le Soir, jedan čovjek je nedavno kontaktirao europsku instituciju dva puta putem e-pošte. Prva poruka, poslana 16. veljače nije sadržavala ništa alarmantno, ali je druga koja je poslana 3. ožujka sadržava prijetnje.

Osoba je navodno poručila kako EU “nastavlja svoju agresivnu politiku” i najavila početak “masovnih terorističkih napada na teritoriji EU”, te pozivala na “eliminaciju” “LGBT i drugih manjina” i napade na šefove država i vlada.

Poruka završava konkretnom prijetnjom da će “8. ožujka, metro u Bruxellesu biti dignut u zrak između stanica Yser i Rogier.

NAJNOVIJE