Na Jahorini uhićen Mladen Samardžija, jedan od najtraženijih bjegunaca EU

 Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženijih bjegunaca Europske unije, uhićen je danas u akciji Uprave za organizirani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Republike Srpske, saznaje ATV.

Samardžija je uhićen na Jahorini zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima. Inače, on se već duže vrijeme nalazi u bijegu od slovenačkog pravosuđa budući da je za njim raspisana potjernica zbog umiješanosti u organizirani kriminal.

Potjernica je dostupna na sajtu policije Slovenije, a a nalazi se i na listi 50 najtraženiji bjegunaca Europske unije na stranici eumostwanted.eu. Potražuje zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizirani kriminal i trgovinu narkoticima.

Pozivajući se na dokumente iz istrage slovenački mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u kolovozu 2020. bio meta prikrivenih istražilaca slovenačke policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju, pišu Nezavisne.

Inače, Samardžija je i prošle godine uhićen na Palama kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 evra u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti. I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih bjegunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

Također, Samardžija se u medijima pominjao i kao kum vođe “Škaljarskog klana” Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj.

NAJNOVIJE