NAJBOLJE JE ČESTO SKRIVENO Za ovu plažu na jugu Hrvatske kažu da je najljepša u Europi


Krajnji jug Lijepe Naše sa suncem okupanim biserom Jadrana, povijesnim i prekrasnim Dubrovnikom, područje je koje skriva puno više od uobičajenih atrakcija koje ondje gledamo iz godine u godinu

Bilo da ste zaljubljenici u umjetnost i arhitekturu, u poznate svjetske filmove i serije, u bogatu hrvatsku kulturnu i povijesnu baštinu ili u čarobnu i netaknutu prirodu, krajnji jug ponudit će vam sve što vam srce poželi.

Ako na trenutak želite pobjeći od poznatih dubrovačkih gužvi, istražite romantične Konavle, općinu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja se ističe slikovitošću svoga pejzaža, bogatom kulturom, posebnom narodnom nošnjom te načinom života koji se po mnogočemu razlikuje od ostatka Hrvatske.

Pedeset nijansi plave, sitni bijeli kamenčići i toplo more dočekat će vas na plaži Pasjači u Popovićima. Netaknuta priroda, seoska arhitektura, srdačno stanovništvo i čisto plavo-zeleno more koje turisti još nisu otkrili, recept su za ljetovanje iz snova koje će vam dugo ostati u sjećanju.

U malom konavoskom selu, slikovitim Popovićima, na mjestu na kojem se strme stijene spuštaju u čisto i toplo more, smjestila se čarobna plaža Pasjača, za koju će mnogi reći da je jedna od najljepših plaža na Jadranu, piše Dnevnik.hr.

Na plažu se dolazi strmom stazom koja je uklesana u stijeni, pa je put do plaže nešto zahtjevnija šetnja, neki će reći da je pravi trening. Međutim, kada dođete na svoje odredište i ugledate prizor, shvatite da vrijedi upregnuti mišiće.

Nakon desetak minuta šetnje dolazite do tunela, a onda slijedi prizor kakav ćete vidjeti malo gdje na svijetu. Pedeset nijansi plave, sitni bijeli kamenčići i toplo more svrstat će ovu plažu na sam vrh ljetnih destinacija koje ste posjetili. Pasjača je posebna po tome što će vas upoznati s divljom prirodom toga kraja. Ondje nema signala, pa će vam mobiteli služiti samo za fotografiranje nevjerojatnih prizora.

Jeste li već bili na njoj? Prekrasna hrvatska plaža koju jednako obožavaju odrasli i djeca
Jedini “problem” je činjenica da ondje nema hlada, trgovine ni WC-a, pa nije savršen izbor za roditelje s djecom. Odličan je izbor za parove i sve one koji žele napuniti baterije i na trenutak pobjeći od poznatih dubrovačkih gužvi, ležaljki, rekvizita za plažu, glasne glazbe i skupih beach-barova.

Pasjača je nastala za vrijeme Drugog svjetskog rata, a mještani su je dugo skrivali od očiju javnosti. Portal European Best Destinations Pasjaču je 2019. proglasio najljepšom plažom u Europi.

NAJNOVIJE