Najmlađa majka na svijetu rodila dijete kad joj je bilo 5 godina – 1939.

Kad su ju trudnu doveli u bolnicu s povećanim abdomenom, liječnici su isprva mislili da ima tumor, no uskoro su otkrili da je zapravo u 7 mjesecu trudnoće, piše Povijest.hr.

Najmlađa žena u zabilježenoj povijesti koja je rodila dijete bila je Peruanka imenom Lina Medina. Na današnji dan, u dobi od samo 5 godina, 7 mjeseci i 17 dana rodila je zdravo dijete težine 2,7 kilograma. Dječaka su nazvali Gerardo, prema njenom liječniku, i doživio je 40 godina života, prije nego je umro od bolesti koštane srži. Prvu menstruaciju Lina Medina navodno je dobila kad joj je bilo samo 8 mjeseci. S četiri godine već su joj se počele razvijati grudi.

Nepoznato je na koji je način Lina Medina začela dijete i tko je otac. Linin otac uhićen je zbog sumnje na silovanje i incest, ali je oslobođen zbog nedostatka dokaza. Izgleda da Lina ni sama nije znala tko je otac djeteta. Kad su ju trudnu doveli u bolnicu s povećanim abdomenom, liječnici su isprva mislili da ima tumor, no uskoro su otkrili da je zapravo u 7 mjesecu trudnoće. Porod je, dakako, obavljen carskim rezom zbog premalene Linine zdjelice. Ona je s 39 godina rodila još jednog dječaka, a danas živi u Limi, glavnom gradu Perua.

NAJNOVIJE