NAPAD NA HITNU Dok je pomagao pješakinji, suprug naišao i slomio mu nos


Uvrede, a onda i fizički napad koji je rezultirao ozljedama – to su doživjeli djelatnici hitne pomoći koji su na terenu samo radili svoj posao. Napadnuti djelatnici završili su na hitnoj, a potom i na policiji. Što se dogodilo – vozač koji je najgore prošao ispričao je reporterki Dnevnika Nove TV Anji Perković.

Sumnja se da je 50-godišnjak prvo verbalno napao liječnicu i tehničara da bi potom udario djelatnika koji mu nije dopustio da uđe u vozilo. Napadnuti djelatnik ispričao je što se dogodilo.

“Gospođa je bila legla na ležaj i stvorio se odjednom gospodin na skuteru. Odmah je napao gospodina koji je vozio kombi i onda je krenuo u auto kod nas u kombi”, prepričao je napadnuti djelatnik hitne.

Nastavio je s verbalim napadom na liječnicu i djelatnike, da bi na kraju i ozlijedio vozača. “On se gurao vamo-tamo i onda je došlo do kontakta, gdje mi je malo puknuo nos. Malo sam utučen i psihološki. Gospodin mi je prijetio da će me slomiti”, rekao je napadnuti djelatnik hitne reporterki Dnevnika Nove TV Anji Perković.

Na kraju se ispostavilo da je to suprug ozlijeđene. Cijeli tim je u šoku. Liječnica je zatražila medicinsku pomoć, svima slijedi oporavak. “Imate kući obitelj, trebaš ići spašavati ljude i na kraju se ovako nešto dogodi. Ne znam što mu je bilo”, kazao je djelatnik hitne.

Iz policije poručuju da je osoba za koju se sumnja, 73. godište, pod nadzorom policije. Na napad je reagirao i ministar zdravstva na društvenim mrežama.

“Svako nasilje u društvu je neprihvatljivo, posebno prema onima koji svojim radom pomažu ljudima u nevolji i spašavanju zdravlja i života. Podrška napadnutom vozaču Hitne medicinske pomoći i osuda čina napada”, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš. A na mjestu nesreće i napada susjedi i prolaznici u nevjerici.

Sinidikat stoji iza napadnutih djelatnika. Kritiziraju nedostatak zakona o hitnoj, da se takvi incidenti tretiraju kao napad na službenu osobu i prstom upiru u šeficu hitne. A Šefica hitne na pozive Dnevnika Nove TV nije odgovarala. Na isti je način kao i ministar – pisanim putem, napad osudila. Očito, na svom radnu mjestu, na terenu djelatnici hitne nisu zaštićeni – kao što kaže napadnuti vozač – sami su.

NAJNOVIJE