NAPAD NOŽEM U NJEMAČKOJ ŠKOLI Učenici su na sigurnom i zbrinuti su

U četvrtak u njemačkoj školi u Wuppertalu, tinejdžer je teško ranio najmanje četvero učenika i sebe ubodnim oružjem, izazvavši paniku u jednoj srednjoj školi, piše Kleine Zeitung.

“Osumnjičenik je sam sebi zadao ozljede opasne po život i nalazi se u pritvoru”, rekao je glasnogovornik policijske uprave u Düsseldorfu. Nekoliko sudionika zadobilo je teške tjelesne ozljede, ali nisu opasne po život.

Prema riječima glasnogovornika, bilo je oko četiri do pet izoliranih učenika. Policija je stoga pretpostavila da je počinitelj imao “vezu sa školom”.

U tom kontekstu, glasnogovornik se osvrnuo na nedavnu poruku ravnateljstva škole upućenu roditeljima prema kojoj je navodni napadač 17-godišnji srednjoškolac s akutnom psihičkom bolesti.

Policija i specijalci na licu mjesta

Kako je priopćila policija, zločin je počinjen ubodnim oružjem.

Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije Herbert Reul rekao je u četvrtak u Odboru za unutarnje poslove pokrajinskog parlamenta Düsseldorfa da je napad navodno izveden nožem.

Srednju školu o kojoj je riječ evakuirala je policija.

“Učenici su na sigurnom i zbrinuti su”, rekli su iz hitne službe. Kako javljaju mediji, u školi su bile raspoređene specijalne policijske snage. Nakon napada, službe hitne pomoći pronašle su osumnjičenika kako krvari u zgradi škole i on je uhićen.

NAJNOVIJE