Navijačko ludilo počelo i u Kataru i u Hrvatskoj

Navijačko ludilo počelo je u Hrvatskoj, Kataru, ali i Bosni i Hercegovini, te svugdje gdje žive Hrvati

Hrvatska nogometna reprezentacija lovi drugo finale Svjetskog prvenstva u nizu. Nakon što je u prvih pet susreta igrala u svom prvom dresu sa crveno-bijelim kvadratićima, hrvatska reprezentacija će protiv Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva zaigrati u plavoj varijanti. Hrvatska bi nakon Italije (1934., 1938.) Nizozemske (1974., 1978.) i Njemačke (1982., 1986., 1990.) mogla postati četvrta europska reprezentacija koja će igrati dva uzastopna finala svjetskog prvenstva, piše N1.

Ista situacija je i s Francuskom, u slučaju da uspiju pobijediti Maroko. Hrvatska polufinalni susret s Argentinom u utorak u 20 sati, igra na stadionu Lusail Iconic, na kojem će se održati i finale Svjetskog prvenstva u Katru.

Lusail Iconic najveći je stadion Svjetskog prvenstva u Kataru, a svojim kapacitetom od 86.250 sjedala najveći je stadion na Bliskom istoku i jedan od najvećih nogometnih stadiona na svijetu. Smješten je u gradu Lusailu, potpuno novom gradu koji je nastao za vrijeme priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru, predviđen za život i do 500.000 ljudi, a smješten je 20 kilometara sjeverno od Dohe.

NAJNOVIJE