NESTALI U DUNAVU Policija od jutros traži četiri osobe

Tri osobe vode se kao nestale, nakon što se prevrnuo čamac na Adi huji. Jedan muškarac uspio se spasiti, rečeno je u Hitnoj pomoći za RTS. U odvojenom slučaju ženska osoba skočila je sa Brankovog mosta. Spašavatelji tragaju za nestalima.

Hitna pomoć dobila je informaciju da je sinoć prije 23 sata došlo do prevrtanja čamca.

Doktor Aleksandar Čukanović rekao je za RTS da su dobili informaciju da se prevrnuo čamac na relaciji od Ade huje ka Zemunu.

“Na licu mjesta zatekli smo jednu mušku osobu, koja je bila u stanju iscrpljenosti. Ta osoba je uspjela isplivati iz Dunava. Ukazana joj je pomoć i prevezena je u dežurnu ustanovu”, istaknuo je doktor.

Prema njegovim rečima, još tri osobe se vode kao nestale.

Ilija Škorić, načelnik policijske stanice za sigurnost na rijekama rekao je da policija vrši pretragu na Dunavu i Savi.

“Sinoć smo dobili oko 22.30 prijavu da se prevrnuo čamac u kome su se nalazile četiri osobe. Jedna od četiri osobe uspjela je isplivati na lijevu obalu reke Dunav. Tri osobe se vode kao nestale“, rekao je Škorić.

Dodao je i da je oko 22.50 prijavljeno da je ženska osoba skočila sa Brankovog mosta. Iako, kako kaže, su pripadnici MUP-a brzo došli na lice mjesta, ta osoba nije pronađena.

“Od sinoć se traže nestale osobe iz oba događaja, kako ova osoba što je skočila sa Brankovog mosta, tako i tri muškarca koji su nestali kad se prevrnuo čamac“, rekao je Škorić.

NAJNOVIJE